Reklama
 
Blog | Adam Javůrek

Jak neposlat prezentaci a jak ji nedělat

Tři stejné příběhy se stejným výsledkem. První: V Praze přednášel americký profesor a o jeho prezentaci byl velký zájem. Mohl byste nám ji poslat? - Ale jistě, napište mi e-maily. Druhý: na semináři Apple mluvím o podcastech Respektu. Pár lidem jsem slíbil, že jim pošlu prezentaci. Nic v ní není, ale proč ne... Třetí: Hezkou prezentaci má i dr. X a zájemců o ni hafo. Výsledek je jasný: nikdo z nás nikdy žádnou prezentaci neposlal.

Existuje nějaký záhadný virus, který napadne paměťové buňky přednášejících. Osobně mám podezření, že se buď uvolňuje z počítače při uložení souboru ve formátu .ppt, nebo přebývá v projektorech. Nevěřte tomu, že vám někdy někdo něco pošle. On třeba i chce, ale je to nad jeho síly.

I narazil jsem na web SlideShare (a ano, je to beta), který zvyšuje šance, že se vaše veledílo dostane k postseminářovým zvědavcům. Nahrajete svou prezentaci a můžete ji sdílet s dalšími lidmi ze SlideShare (proč se mi nechce používat zkratku SS?). A nebo ji publikujete na svém blogu. Celý tenhle zápisek vznikl, abych si to tady mohl vyzkoušet.

Mimochodem. Seminář, ke kterému se váže tato prezentace (v níž opravdu nic není, leccos nedává bez mluveného doprovodu smysl a já vám to říkal už ve Slovanském domě!), pro mě byl zajímavou zkušeností. Ostatní to pojali čistě jako PR prezentaci svého produktu a já vůl nemluvil jen o Respektu, ale o tištěných médiích obecně – a navíc jsem si dovolil upozornit i na negativa. I Ikaros nad tím významně pozamával křídly. Obávám se, že příště to nebude o nic lepší.

Reklama