Reklama
 
Blog | Adam Javůrek

Byl jste přejit na web2.0

Vždycky jsem byl fanda socioware a měňavkovitého pojmu "web 2.0". Příhoda ze středečního večera mě ovšem zrovna nepotěšila. Představte si internet, v němž nejede nic jiného. Web 1.0 byl vypnut.

Přesně tohle se mi stalo; opravdu. Chci si cosi přečíst na jednom zahraničním zpravodajském serveru – a nejede. I druhý server je momentálně zpravonedajský. Divné. Jdu na třetí. Nic. Zkouším další – mrtvo. Další, další, další a další – nic. Božemuj, co když nejede ani…ach, opravdu… nejede ani sinfest.net! To už hraničí! Co si počnu bez denního přísunu komiksu? Rozechvělý vyťukávám nhl.com. Neee!

Opřekot jsem zkusil kopu zahraničních serverů. Žádný tradiční web nejel. Fungoval jen web2.0. Flickr, del.icio.us a youtube. Nic víc. 

A zrovna nemám chuť na legrační video, pro dnešek už se štítím štítků. Chci starou dobrou žurnalistiku – chladně zpravodajskou, bez zásahů čtenářů, spravovanou zlými editory napchatými liberárními i konzervativními předsudky, arogantní, odpískanou, se skrytou agendou, plnou nepřesností a šmokovské nedovzdělanosti a nekompetentnosti. Dejte mi to. Pixy, arthure, už budu hodný.

Reklama

*** 

Po několika hororových minutách vše opět fungovalo. Ufff. Miluju sociow2.0are, ale neopouštěj staré známé pro nové.

(Děkuji kweenovi za psychickou podporu po icq. Ještě že fungovalo.)