Reklama
 
Blog | Adam Javůrek

Nový blog o online žurnalistice

Na adrese online.zurnalistika.cz jsem spustil nový blog o - a hele - online žurnalistice. Nesměle si vás dovolím pozvat na návštěvu. (Následuje nudné vysvětlení jak to číst, co to je, kde to je, proč to je a dalších iks Nikým Nepoložených Otázek).

URL: online.zurnalistika.cz

RSS (celé)
: http://online.zurnalistika.cz/feed/rss2
RSS (perexy): http://online.zurnalistika.cz/feed/rss/


Co to je

Blog o online žurnalistice, amaterizaci médií a internetu. Budu zde monitorovat, co zajímavého se děje ve světě i v Česku, občas se objeví reportáž / rozhovor / recenze.

Reklama


Kdo to píše

Já, ale rád bych sem tam přišel s nějakým zajímavým dočasným hostem.

Kdo ti s tím pomáhal?

Za pomoc děkuji Ondřeji Austovi (doména), Suchoschovi (hlavička), Fandorovi (hosting), WordPressu (blogovadlo), Performancingu (design; byť ho asi časem změním za prostší)


Proč to je?

1. téma mě víc a víc zajímá, 2. mi tady něco takového chybí, 3. potřebuju si související témata zaznamenávat, 4. hodí se to mým studentům.

Jsem z média XY a něco chystáme.

Jééžišmarjá, no tak honem, napište mi o tom! Na javurek zavinac zurnalistika.cz.


Proč to není tady, na Respektu?

Protože je to blog téměř odborný a na homepage blogů Respektu mi to nějak nesedne. Ani to není zaměřené na zdejší čtenářstvo. Blog je určen samozřejmě komukoli, koho to zajímá, ale cílem jsou především kolegové novináři, lidé z vydavatelství, zájemci o budoucnost médií a studenti (online) žurnalistiky.


Co bude tady, na javurek.blog.respekt.cz?

Obecnější zápisky o internetu (Osobnost roku, IMHO) i osobní (třeba historky z toho legračního úřadu, kam musíte jít, když prodáváte zděděné auto). RSSko ze čtečky nemažte.


Proč je to na online.zurnalistika.cz?

Rozmar. Chtěl jsem novou hračku.

Nový blog se mi špatně zobrazuje! A má chybně nastavené žbruchtle! A kde je ádžbrť?

Díky moc za vaše postřehy, velmi je uvítám na mailu javurek zavinac zurnalistika.cz. Nicméně mějte strpení s technolaikem. Takže ještě více uvítám i radu, jak se potenciální chyby zbavit. 🙂


Co bude na zurnalistika.cz?

Zatím si ji nijak zvlášť nevšímejte. Zůstává původní obsah, bude se i nadále aktualizovat stejným tempem. Pár nápadů mám, ale priorita je pro mě teď online.zurnalistika.cz.

Bude i tv.zurnalistika.cz, rozhlasova.zurnalistika.cz atd?

To není blbý nápad. Pokud ji chcete psát, ozvěte se mi. javurek zavinac zurnalistika.cz

Proč jsi odešel z Respektu?

V létě jsem jako vždy poslední tři roky učil online žurnalistiku na Letní žurnalistické škole v Havlíčkově Brodě. A zjistil jsem, že mě to momentálně baví výrazně víc než stávající práce. Chtěl jsem si tedy zkusit, zdali mě bude bavit učení a zdali mě uživí školení. Druhý důvod byl, že jsem chtěl dokončit studium, což bych při práci nezvládl.


Co děláš teď?

Od začátku prosince jsem takový skoro rentiér. Priority jsou: diplomka, učení na Palackého Univerzitě v Olomouci, školení, blog.

Cha, jsi volný! Toužíme, toužíme, strašně moc moc toužíme tě mít v týmu. I my chceme, abys nám za rok zpětinásobil návštěvnost a vůbec!

Och, díky, sám bych si vůůůbec nedovolil na takovou věc upozorňovat. Do září vám nemohu být nápomocen jinak než jako konzultant / školitel. Napište mi.


Jsem z média XY a pláčeme dojetím a děkujeme. Nový blog je pro nás strašně užitečný. A jelikož si to uvědomujeme a chceme se ti nějak odvděčit, rádi bychom tvůj blog sponzorovali. Aby to mohl být navěky a svítil nám světlem jasným a vedl nás do zářné budoucnosti!

No když jinak nedáte, napište mi, asi vám to povolím.